Той бе единственият мъж в селòто.
Единствен мъж при деветнайсет баби -
по-стари, като него, и по-млади.
Я портичка към дворче ще поправи,
я някой плет полегнал ще изправи,
но друго бе дорде бе жив, защото
все още имаше и мъж в селòто.
А вчера го прибра Свети Архангел.
Почина стар, но пак ще стане ангел!
© Ангел Чортов Всички права запазени
няма смърт, има само преминаване на душата от едно
тяло в друго тяло...
Прекрасен стих, Ангар, както винаги си написал докосващ
сърцето стих! Много ми хареса! ПОЗДРАВИ!