8.11.2011 г., 13:36 ч.

Последният сезон 

  Поезия » Друга
417 1 0

От чисто небе едри капки дъжд

видях как докосват земята.

 

Около мене хората мислеха,

„отново оптична измама,

още една поетична метафора.”

 

От чисто небе едри капки дъжд

видях как докосват земята.

 

Дойдоха тихо със утрото,

дочух шума им във вятъра,

почувствах в старостта на децата.   

 

От чисто небе едри капки дъжд

видях как докосват земята.

 

Едри капки от чисто небе –

воден знак, че е време за жетва

и сърпът е тук, пред вратата.

 

От чисто небе едри капки дъжд

видях как докосват земята.

 

© Явор Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??