5.10.2013 г., 21:07 ч.

[последното лято] 

  Поезия
955 0 5

Вървяла съм по пътя и... безпътно. 
Вървяла съм сама и с много хора.
Във библиотеката отляво бутнат
е пътят ми на лятото - история.

Пътепис, написан без пътека.
Мемоари на забравените нощи.
И не събиран в листове полека,
а в чувства, думи, дъждове... и още:

в безкрайни нощи на една беседка,
в която призрак някакъв витае
и във която някаква съседка
редовно ни изпраща полицаи; 

в безмълвен смях и филми - цели списъци,
игри "убиец" (Ивана, несъмнено);
във страхове от нинджи и във писъци
край гробище смълчано и смрачено;

във три овце, теле и кон, и одеало
и ранни първоюлски изгреви
(интригата е вкарана, изцяло,
тъп нож за пица, нека бъдем искрени);

в тръстики покрай пътя и във песни;
в чорапи, нестоящи на простора;
в китайско на адреси неизвестни
(защо ли винаги ни свършва алкохола?);

във тайни връзки и във пълнолуния;
във вълчи вой край огъня на плажа;
във летния ни ритъм, крайно лудия
(той нито в думи, нито в ноти се изказва);

в любов, изгряла в странни параметри,
във дакели-стоножки и дупките на моста,
във "Властелина" и във нощи летни
и във бонбони "Рафаело" (доста)...

Пътепис, събиран цяло лято.
Не със мастило, а със смях, с движение.
А лятото отлита - птиче ято.
Но няма страшно - следва продължение...

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • такива лета не се планират... хубавото им е, че просто се случват. благодаря ви за хубавите думи!
  • Пожелах си същото лято! Благодаря, ще го планирам Харесах!
  • Ей такова трябва да е Лятото!!!Следва продължение...
    Много ми хареса тази емоционална хроника!!!
  • Харесах! Готино!
  • Добро е!
Предложения
: ??:??