4.01.2008 г., 19:58 ч.

Последното писмо 

  Поезия » Любовна
657 0 20

Скреж сякаш обвива сърцето ми,
а съм на топло с Последното писмо в ръка...
Бледо е като листа лицето ми,
взирам се и търся на неизречен въпрос отговора...
Кога си отиде любовта ми,
може би заедно със старата година зимния вятър яхна...
И къде са сега сълзите ми,
за трофеи, може би, без да пита ги открадна...


Листът пред мен трепери, олюляват се и буквите,
образът ти изхода не намира и остава в моята душа...
Пръстенът златен още блести на нежната ръка,
но клетвата ти - жалка избяга и тя с подвита опашка...
Опитвам да заключа всички мисли за теб на студа,
но торнадото-обида в мен остава и опустошава...
Ледена болка сърцето завива,
тази болка ми напомня, че съм жива...

© Таня Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??