8.10.2009 г., 18:04 ч.

Послушай разума 

  Поезия » Любовна
649 0 1

Послушай разума – той не греши,

той няма да допусне сърцето да те заболи,

а всеки иска на сърцето да се довери -

голяма грешка – то винаги тъжи.

 

И щастието се явява за секунди,

дори не можеш да се насладиш,

обръща гръб, побягва,

макар да искаш да го задържиш.

 

Усмихваш се на споделени чувства

и радваш се на всеки миг,

угасва и усмивката изчезва

неочаквано, също кат’ ритник.

 

И колкото и силно ти да страдаш,

във миг неочакван явява се друг -

момент, който пак ще се повтори,

оставиш ли сърцето си да говори.

 

Ако малко помислиш, ще извикаш със мен -

„Недей да бъдеш на сърцето си в плен!”

 

 

 

© Мег Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Лошльо, не очаквах да напишеш друго. Публикувах го , за да те провокирам и не ме изненада реакцията ти. Благодаря за шестичката!
Предложения
: ??:??