16.11.2017 г., 13:16 ч.

Посоки 

  Поезия
421 2 7

Раздяла, болка, празен коловоз,
очи, пресъхващи във мрака.
Във мислите
ти се таи един въпрос,
дали във къщи любовта те чака?

 

Къде е всъщност твоят дом?
Отдавна си изхвърлил ключа.
И скиташ се пак дирейки подслон,
с надежда малко обич да получиш.

 

И ето те, стоиш на кръстопът,
като разпятие пред теб застанал.
В коя посока ще поемеш този път?
И капка разум в теб не е останал.

 

На чувството подвластен си сега,
една жена сърцето ти погали.
Остана в миналото твоята тъга.
събудиха се чувствата заспали.

 

Но този път избирам любовта,
и в мене няма капка колебание.
Отдавам се изцяло на страстта
останалото е... мълчание!

© Красимир Тенев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??