Посолството диктува ли, диктува ...
А верноподаници-политици,
от Чичо Сам по-върли атлантици,
глас роден не - презокеански - чуват.
Европа му приглася (де ще иде)
и инициативата му грабва:
"Щом евроатлантик си, значи трябва
да споделиш съдба със Атлантида.
Оръжия да даваш на Украйна,
история - на скопските съседи,
а сам да креташ криво-ляво беден."
Това Посолството диктува, байно.
© Владимир Костов Всички права запазени