24.02.2009 г., 20:36 ч.

Поспри 

  Поезия » Друга
717 0 3

Поспри

 

Не препускай в шпалир
през годините!
Поспри!
Погледни как се сипят
листата обагрени…

Не ти ли се иска
да заровиш глава
във въртележка от злато?

Не ти ли се иска
от лъч слънчев
да запалиш искра?
Не ти ли се иска
лице да измиеш
в буйна планинска река?
Лудия бяг на годините спри!
Запечатай мига!

 


© Цветана Спасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??