28.11.2008 г., 21:24 ч.  

Постлюбовно 

  Поезия » Любовна
681 0 6
Изтичат от зениците ми хиляди пътеки,
насичат корена на хоризонта,
по мозъка пробягват лампички "Заето!",
а мислите ми - връщат се от фронта.
И празни ми са пеперудените длани,
припърхали по хладната ти сфера.
Небето - в локви, все така разкаляно...
(Какво очаквах, всъщност, да намеря?)
 
Събирам си зиморничаво стъпките обратно,
(защото нямах място за крилете).
Отляво - хленч, отдясно - малко адекватност,
а зад гърба ми - лоното на ветровете.
И пак, когато ме придърпа нечия харизма,
и пак, крилете сгънати помръднат -
ще си припомня, че съм те измислила,
понеже имах нужда от прегръдка.
 
Радост Даскалова

© Радост Даскалова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??