4.07.2007 г., 9:16 ч.

Посветено 

  Поезия
615 0 8
Не си отивай. Остани.
И не, защото няма да те преживея.
И не, защото ще издигам ешафоди.
По пътя си. От тук. Без тебе.

И не, защото няма да прегръщам.
(Тя - всяка обич - беше и последна)
А всяко тръгване - умиране.
И всяка самота - разстрелна.

Не си отивай. Остани.
Посоките ведно ще слея.

Ще изкрещя.

Ще замълчиш.

Ще тръгнеш.

Аз ще онемея.

© Радостина Марчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??