24.05.2010 г., 0:29 ч.

Посветено 

  Поезия » Друга
609 0 9

            

ПОСВЕТЕНО

 

                    на Поли

 

Във тази утрин, паметна и светла,

очи отварям в празнична нега.

Събужда тя в сърцето на поета

все този химн свещен на радостта.

 

На двама братя буквите в редица

застават в строй на белите листя

и аз, с молив в признателна десница,

на тебе мога стих да посветя.

 

Че в този ден и ти си се родила,

с вълшебен глас и чудна красота

и в песните ти, с майчинската сила,

раздава се славянската душа!

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??