23.01.2022 г., 9:10 ч.

Посветено на най-тъжния ден 

  Поезия » Друга
247 1 3


С какво сега ще ме уплашиш, Ден?
Изживях най-лошото от тебе! 
Може би си мислиш, че във мен
оставил си страхът и кротко дреме.

 

Във мига, във който взе ми всичко
със него взе си и страха,
Сега не ме е страх от Нищо,
което ще ми поднесе Света! 

 

Е чак от нищо - може би лъжа е..
Имам си последен страх -признавам!
Страх завинаги във мен сп'отаен,
който ден за ден ме побеждава!

 

От Живота ме е страх - а не от тъмнината -
нея я познавам до пироните,
Надеждите и Обещанията на Съдбата -
те ме плашат и те  заробват ме. 

 

Че при всяка надежда сърцето трепери, 
сякаш този път ще бъде различното...
сякаш този път ще те намеря и 
Страхът ще изчезне във Нищото!

 

Но надеждата най-много тежи във смъртта си
и не мога вечно на гръб да я нося
да я чувствам как гори във кръвта ми, 
и после всеки път да изгася...

 

Така че, мили,хубав, Слънчев Ден,
каквото и да правиш - ще те моля,
умрелите надежди - не на мен!! 
Предпочитам с тъмнината да се боря!
                          

 


   

© Радост Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??