27.05.2009 г., 17:22 ч.

Посветено на Васко и Гери 

  Поезия » Друга
417 0 2

По пътя карат горди и безстрашни...

Със книжка в джоба някъде от вчера...

И без да осъзнават, са опасни,

и често не успяват "за вечеря"...

 

Свистят спирачки, мокро е навън

и гумите се хлъзгат на завоя...

Дърво крайпътно -удар, тътен, гръм...

От тук нататък ясен е развоя...

 

Момчето -"мъж", момичето - "жена"

след дрязга се качили във колата.

Потеглили след празник през нощта

и пътят им се свършил по-нататък...

 

На него - младия абитуриент -

живота му приключи там, край пътя...

На нея - именничка в този ден -

съдбата ú донесе много мъка...

 

И силното момиче оцеля,

но нашият приятел си отиде...

За нея всеки ден благодаря,

за него болката не ще премине...

 

И трудно е, но пътят ни зове,

и тръгваме със сълзи на очи...

Пред тебе, гордо, глупаво момче,

прекланяме глави да помълчим...

 

В памет на Васко... Винаги ще бъдем с теб!!!

© Инна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • страхотно е и много тъжно
    yotovava : това може да се случва всеки ден и за теб да е само новина но всички тяхни близки е трагедия .
    Браво Инче
  • ... атова се случва всекиш ден!
Предложения
: ??:??