3.01.2010 г., 22:59 ч.

Потомъко... Бъди благословен! 

  Поезия » Гражданска
598 0 9

Ти идваш в този свят на нищета,
дете невинно с поглед на мъдрец,
понесъл аромата на зора,
с душа в одежда на светец.

Дали ще стъпиш здраво, като войн,
на сцената на рухващия ден,
като митичен, като приказен герой
с неправдата във битка устремен,

или, с талант ефирен на поет
и сладкодумието на Шехерезада,
ще покориш света с куплет подир куплет
във името на любовта и свободата...

Потомъко... Бъди благословен!
В душата не допускай черна мисъл,
за да можеш да извикаш някой ден:
- Живях достойно и със смисъл!

© Росица Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??