21.11.2011 г., 12:50 ч.  

Потънал 

  Поезия » Друга
628 0 1

Потънал

 

 

 

 

Давя мъката си със сълзи,

от които стават морета.

Давя мъката си със сълзи,

а тя горката крета ли, крета...

държи се в моите бурни морета!

 

Стара приятелка или нова познайница

с лице различно всеки път ме намира.

Аз бягам от нея в ъгъл тъмен и скрит,

но изглежда някак винаги тя мен намира!

 

Бягах, крих се, но сега се остявям!

Май аз потънах в своите морета?!

А някъде там по средата във лодка

моята мъка все така крета ли, крета.

 

Чака, трепне, дебне за друг

да прехвърли своя товар...

да превърне и следния клетник

във човек без плам и без жар...

сякаш не бит, а унизително ударен с шамар!!!

© Юнеско Чомски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??