15.05.2024 г., 21:15 ч.

Повет 

  Поезия
55 1 2

 

Подобно на повет... впи се в ума ѝ.

Окопа се дълбоко с чувственост сляпа.

Нахлузи корсета и стегна без страх

телесната болка с живота ѝ слята.

 

А после разпръсна дъхът ѝ на шир

и стъпка на пода последната струна.

Мирът ѝ предвкуси... подобно вампир

преди да всели се в  душата ѝ смутна.

 

Придърпа я нежно, полека приклещи

Филизът нежен изсуши в разцвета.

Тя дишаше тежко в ръцете му грешни

Отдала се сляпо на съдбата си клета

 

Сега  се събира… късче по къс...

каквото остана ѝ, не се разпознава 

разхвърля я времето и сложи ѝ кръст

а поветът засмука с пипалата забрава.

 

 

повет-плевел от сем лютикови

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Здравей, Петя и благодаря за коментара! Блатодаря и на Violet_86 за добавянето в любими!
  • Много е хубаво, Валя.
Предложения
: ??:??