19.05.2023 г., 20:04 ч.

Повторения 

  Поезия
104 0 0

Повторения

 

Повторенията и лоши и добри са.

Добри са, когато с източник велик, голям свързани са те!

Времето е в кръгове заключено, пространството.

И ние, съществата живи също!

 

Но - има на всичко изразходване-насищане!

Слушаш любима песен, ядеш храна любима,

След повторения "n" - "кофата" с вода е пълна.

После: изтъркване-рушение-абсурд и крах!

 

Повтаряй ти любимите неща през едно малко най-, през десет, през шеснадесет.

За да съхранят те свежест-красота!

Да одобряваш, да харесваш нещо да.

Добре това е, но нужно ли е до 

Изтъркване да стигаш ти?

 

Вербалният, словесният на общуването начин - единствен не е!

Звук хармоничен, песенен напев - те означават "да" .

Интонация лека, ил малко силна по - "не" да означават могат!

Да се пазят и пестят думите трябва.

 

От животните да се учим може.

С действия-движения те говорят.

Да кажеш нещо искаш.

Ха поспри се малко, не можеш ли ти само с жест да минеш?

 

Харесал нещо си - знаят всички за това.

Нужно ли е да го казваш пак?

Само поглед-и усмивка лека.

Ясно е!

 

Красота и повторяемост малка тук е нужна.

Думите пести си - от баналност бой се.

Духът, енергията съхранявай.

За да имаш ти "пари" във джоба свой!

 

А нещата полезни в ежедневието да се правят, правят.

Като обливане с вода например.

Да и да, на дела подобни.

Да ги повтаряш ти така - нужно е-полезно!

 

Дела, дела и пак дела!

Там е силата човешка.

Това са повторения най-добри!

На животните мъдри, в случай такъв, на боговете виждащи,

Усмихващи се леко нека пеем слава!

 

На мъдреците, на Небето волята творящи,

Слава!

И пред Слънцето-луната,

На дело, в ритъм повторенията добри - Слава също!

 

Ура 

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??