14.07.2011 г., 21:59 ч.

Повярвах си, че съм поет 

  Поезия » Хумористична
755 0 3

Повярвах си, че съм поет

и станах рано – в шест без пет,

изпих кафето си, закусих,

но... музата ми се намуси –

 

останала без сандвич, да,

уж бил съм скрил от нея хляба;

на гладно пийнала вода,

за малко щяла да припадне...

 

О, музо, я не се гневи –

отдавна ти не си на пости!

Попей, за злото забрави,

по-често идвай ми на гости!

 

Ще си устроим пиршество,

ще пълним чашите с ракия,

ще бъдем с тебе болшинство,

без аз и аз да се напият!

 

В поезията тъй е: днес

поет се става, но овреме –

прескочи ли стрелката шест

и муза няма да те вземе!

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??