25.02.2011 г., 19:47 ч.

Позакъсняла е 

  Поезия » Пейзажна
559 0 4

Вместо пролет разцъфнала...
сипе се сняг,
а и утрото сиво
във мъгли се е вплело.
По стъклата
струйчици топъл дъх заваля,
да отмие следите
на самота от студеното.
Аз не зная защо
закъсня пролетта
и се бави,
но ще дойде
със полета на птиците,
защото те не забравят
никога пътя си
и я носят
загнездена в крилете си.
Много малко остана
до синия свят
на теменужките дъхави
и синчеца.
Колко бели одежди
ще окъпят във цвят
дръвчетата,
а и всичките наши надежди.
Още малко -
време, колкото миг на сърцето -
ще заплуват потоци
ромолящи, забързани.
Ще избистри и взора си
синьо небето
и закъснялата пролет,
ще дойде в очите ни.

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??