17.10.2012 г., 9:54 ч.

Позна ли ме?... 

  Поезия » Любовна
574 0 2

ПОЗНА ЛИ МЕ?...

 

С мойте думи вятърът шепти,
с мойте песни утрото се буди,
а дъждът със моите сълзи
мие всеки ден света учуден...

Реката устремена е със моя бяг,

през скали неуморно се провира

и прескача палава от праг на праг,

стари приказки реди, не спира...

И звездите греят с моите очи

вечер, щом в небето ги запали...

Търсят питащо: къде си ти?

Чакам те да ме погалиш!...

А гората шушне по среднощен час,

с моите въздишки тя въздиша

и мечтае всичко между нас

Самодива със магия да ориса:

да крепят реката сигурните брегове,

а дъждът да капе с цветовете на дъгата!

Във косите ни да спират всички ветрове!

Да се радваме на стихове - децата ни!...

 

 

 

 

© Жанета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Написано красиво и с чувство Още мъничко обърни внимание на формата и ще стане още по-хубаво! Поздрави, Жани!
  • Да се сгуша тихо във нощта,
    да сънувам твоите копнежи...
    Твърде трудно е да си жена,
    това е песен, без солфежи...
    Браво, gOra!
Предложения
: ??:??