Ти виждаш в мен това, което искаш
и ме създаде в твоята душа.
Мерзавец си решила да поискаш,
такъв за теб ще стана веднага.
А после, ще съм умен и премерен,
възпитан, ерудиран и обран.
По-късно, ставам страшно неуверен,
негодник, мързеливец, разпилян.
Но мога да съм жалък и нещастен,
разхайтен, разнебитен, обруган.
Накрая – адски силен, много властен,
разгулен, разтревожен, обигран.
Какво видя във мен, не питам даже
и в нищо теб не ще да обвиня.
За мене кой ли може да разкаже,
тъй както аз направих го сега?
© Данаил Таков Всички права запазени