Mar 12, 2018, 10:37 AM

Познавам ли се? 

  Poetry » Phylosophy, Other
413 0 2

Ти виждаш в мен това, което искаш

и ме създаде в твоята душа.

Мерзавец си решила да поискаш,

такъв за теб ще стана веднага.

 

А после, ще съм умен и премерен,

възпитан, ерудиран и обран.

По-късно, ставам страшно неуверен,

негодник, мързеливец, разпилян.

 

Но мога да съм жалък и нещастен,

разхайтен, разнебитен, обруган.

Накрая – адски силен, много властен,

разгулен, разтревожен, обигран.

 

Какво видя във мен, не питам даже

и в нищо теб не ще да обвиня.

За мене кой ли може да разкаже,

тъй както аз направих го сега?

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Така е, благодаря за коментара! Цял живот се опознаваме, а дали се преценяваме истински?
  • Всеки познава себе си най-добре. Нормално е и да се променя, но често, за това в каква посока ще се промени, играе и човекът до него. Поздрави!
Random works
: ??:??