13.01.2015 г., 14:59 ч.

Познавам я 

  Поезия
297 0 0

Познавам жената от нивата,

копаеща черната угар-съдбата!

Припознавам майка, баба, съседка,

губеща, благодарна, сърдечна.

 

Вчера мина край нас,

поздрави с усмивка.

Отиде да набере домати -

за чедото, което е на почивка!

 

Приближих се. Целунах двете ръце -

набръчкани, сухи, но ТОПЛИ!

Погалих с поглед лицето, где тъгата

с бръчки свива гнездо.

 

Говорят очите още с пламък,

немощна опитва да стане!

Годините много, тежат  като камък -

с бастун в ръката -

иска  все още децата да храни!

 Поклон до земята!!!

 

 

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??