Да е ведродушна, свежа
празничната ви трапеза! -
Супа с майчин благослов.
Питиета от любов.
Чай планински, с дух младежки.
Ябълки с усмивки детски.
Печено месо с мечти.
И салати с красоти.
Наденички от надежди.
Тортичка с целувки нежни.
Чушки, пълни с чудеса.
Питки с радостни лица.
Щедър хляб от Благодария.
Баница с късмет и вяра.
Баклава от доброта.
Ореховки от душа.
И за всички ни да има
светла, смислена година!...
Марин Тачков
декември 2016 г.
© Марин Тачков Всички права запазени