7.11.2006 г., 16:03 ч.  

Празнично 

  Поезия
591 0 1

- Чичко! Чичко – дай стотинки!

Дай стотинки! Чичко – дай!

Припкат боси сиротинки

в градски парк, през месец май.

 

Празник е. И тук, до храма,

на параклиса сред парка,

хепънинг кипи с програма –

в ритъм вие се чочарка.

 

Глъчка, шум, тълпа и врява...

Смес от мургави и бели...

Циганката с такт подгрява –

“скачат” слаби и дебели.

 

Тракат халби с бира, звънко –

пеят като оживели.

Дрънкат вилици, изтънко –

Бъбрят, като пощурели.

 

Цвъркат къдрави кърнаци

и кебапчета на скари –

всичките махленски маци,

дебнат, като за оскари.

 

Кучета пък, гледат умно

скараджиите в ръцете:

“Как го правят (им е чудно) –

само да ги изтървете!”

 

По нататъка във парка,

пейки влюбени се кискат...

Два фонтана пък, гагарка

слуша в шепот, как разискват.

 

Люлки две, самотни скърцат

и оплакват си теглото,

катерушките похъркват,

между парка и школото.

 

Катеричка суетлива,

жълъдче в ръчички стиска...

Вижда се, че е щастлива –

хем играе, хем си гризка.

 

Само бурундук намусен,

ядно пъшка в храсталака...

Нос потрива и покрусен

се ослушва – нещо чака.

© Бостан Бостанджиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??