16.12.2019 г., 1:21 ч.

Празнично 

  Поезия » Любовна, Философска, Друга
466 1 3

ПРАЗНИЧНО

 

Празнично ли ви е?
А на мен мъгливо,
с дъх на увехнали надежди.
Спомените витаят...
Коледните лапички угасват.
Досадно окичените витрини
втренчено се чудят
защо не гледам в тях.
Манекените намигат ми,
отражението тягостно се впива
в студеното им изражение
на изкуствено усмихнати пренебрежения.
Времето лекувало,
може би дълбоки рани,
а какво да правя
с нежностите и целувките 
в шепите събрани?!
Тях кончината, дори
не може да ги изличи!
Празнично ли ви е!?
Вдигайте фалшивите си пиршества.
А аз ликувам...
Щом ударите на сърцето ти
ще бъдат моя полъх пак.
Тогава даже може и да се усмихна...

 

©Екатерина Глухова
13. Декември 2019 г.

© Екатерина Глухова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??