Настъпват празници и всички
съзряха незабелязваните хора.
Запротягаха ръчички с парички,
без мисъл за живота им в коптори.
Коледа е! На промоции купуват
богатите нова покъщнина.
Угрижени след работа се прибират
тълпи от хора намръщени.
Прозорците тук-там светват
в панелните бездомни къщи,
към контейнерите бързичко закретват
хорица, приемани за мърши.
Стълбата на Смирненски остана,
затрупана от хорско лицемерие.
Изгнива съвестта самотно
захвърлена в душевното предверие.
Редове, нетърсещи награда,
пише някой в потайна доба,
да напомни, че накрая поглъща
земята всичко в своята утроба...
© Вили Тодоров Всички права запазени