6.07.2015 г., 10:57 ч.

Празнота 

  Поезия » Бели стихове
911 0 1

Изстинали слова размити

завиват с одеяло от лъжа

безбожното еднообразие 

на седмиците, дните.


И всеки тихо носи

своят тежък кръст

без мечти, въображение,

дори без лъст.


При липсата на смисъл

светът е свит като мънисто,

някой всичко е орисал,

не съществува място чисто.


Още ровя на дъното калта

и някак неправдиво

раната не щипе от солта,

небето зее сиво.

© ShamelessDreams Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ха ми силните изрази и по-нестандартния ритъм. Вложеният смисъл също ме грабна. Браво!
Предложения
: ??:??