27.11.2008 г., 18:44 ч.

Преболяло времето ми стана гущер... 

  Поезия » Друга
548 0 1

И мойта смърт отново я отменям.

И пак съм жива (без да те живея)

Преболяло времето ми стана гущер

и скри се под поредната неделя.

Звънци на изгрев ми рисуват дните,

(а може би е просто телефонът).

Даже болката се умори от викане

и само ми напомня, че я няма.

Сега съм тук

и май е мръкнало.

Забравеното чувство, че ме има,

лъчи на слънце се процеждат зъбно,

но победата ми днес е неоспорима.

Още ме боли гърбът от дългото умиране

(и да си паднал си е трудно…)

Но въздухът ми стига да извикам:

,,ЖИВА СЪМ!"

(Напук на всичко пак ме има!)

© Вени Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ..Имаше време когато се съмнявах, но сега знам че си права - Винаги ще ни има !! Благодаря ти за искренните думи -значат много за мен
Предложения
: ??:??