28.08.2010 г., 20:40 ч.

Пречистване 

  Поезия » Друга
428 0 2

Цигулката му, нежна и разплакана,
сърцето ми окъпа във сълзи.
И трепнаха в душата неочаквано
надеждите, крилатите мечти.

 

Олекна ми! И сякаш се пречисти
сърцето ми след сладките сълзи.
Сред звуците кристално чисти
човешкото у мен се прероди.

 

А после пред картина спрях.
Погледнах я и сякаш онемях.
Художнико, с какъв покой
дари ме днес талантът твой!


Духът ми пожела да полети
и нова песен в мене се роди.

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??