19.12.2010 г., 15:28 ч.

Пречистване - Четвърти Коледен Творчески Фестивал 

  Поезия
513 0 3

 

Навалял е снегът. И в душите е бяло.

Съкровените мисли светят от истини

и светът разпилян се събира във цяло,

празнично-светъл, богат и пречистен.

 

Твоят син се роди. Със звезда на челòто.

Витлеемската люлка свята свети за нас

и искрящи лъчите обезсилиха злото.

Озарени сърцата бият с Божия глас.

 

И е снежна нощта. И с дантели-сребро

тихо влюбена Коледа в къщите спира.

Всеки дом е от обич засияло гнездо

и е късче любов от дъха на Всемира.

© Емилия Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??