18.06.2013 г., 11:37 ч.

Пречистване на душата 

  Поезия » Друга
339 0 6

На слънцето под огнения диск

снагата някак омалява.

Макар да зная със известен риск,

че сянката ù се смалява.

 

Небето синьо-зъзнещо от жар,

от облаците се изчиства.

А вътре в мене е сега пожар -

душата в него се пречиства.

 

Така пречистената ми душа

за ново слънце закопнява.

И аз се мъча днес да ù внуша

в земята да се вкоренява.

 

И нека пусне в корена следи -

душа в душа да се прихване.

И друг след нея да я наследи,

и чиста пак да си остане.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??