6.11.2018 г., 10:43 ч.

Пред вас, читатели, съм гол съблечен 

  Поезия » Гражданска
557 1 4

ПРЕД ВАС, ЧИТАТЕЛИ, СЪМ ГОЛ СЪБЛЕЧЕН

 

След туй, което съм написал,
пред вас, читатели, съм гол!
Щом ме познавате... И моя смисъл
изписан като в протокол!

 

Не мога нищичко да скрия!
Не мога да се защитя!
О, иде ми да се набия,
но голотата да спася!

 

Знам, всеки от нас има тайни,
но сам от тайни се лиших!
Не добросъвестни ми теглят майни,
те клеветят и моя стих!

 

Та аз съм искрен до почуда.
Огрян под слънцето стоя!
Копах от моята словесна руда,
раздадох всичко! И стоя!

 

Написах и аз в редовете,
че истината най-боли!
И ако не – ме поправете!
А другото ни весели!

 

О, днес пред вас съм гол съблечен,
лишен от грим и облекло!
Дано от туй не съм обречен!
Било каквото е било!
08.07.2011г, Драгойново

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми стиха ти, Христо!Когато разголим душата си се чувстваме уязвими...
    но тогава се раждат най - хубавите и искрени стихове!Пожелавам ти хубава вечер
    и много нови творчески успехи!
  • Нудиски стих Защо няма знак +18! Дано малолетното ми подсъзнание не пострада
  • Недобросъвестни….или може би е търсен ефект? Поздрави!
  • Всички сме така. Хареса ми.
Предложения
: ??:??