След туй, което съм написал,
пред вас се чувствам съвсем гол!
Къде и колко съм орисан -
описан съм, по протокол!
Зад нищо вече не се крия!
Не мога да се защитя.
Не мога в тая бъркотия,
без дрехите, да се спася!
Аз знам, че всеки има тайни,
а аз от тайни се лиших!
Във стиховете всеотдайни,
аз моята душа не скрих...
Със вас съм искрен до почуда
и гол, като пред Бог стоя!
Копах от моята словесна руда
и я раздавах на света!
Държах си Истините във ръцете,
не се поддадох на лъжи!
Изкачвах морен върховете,
но туй на мен не ми тежи.
Бях искрен аз и в боевете,
но срещах гадост и лъжи.
О, ако не - ме поправете!
Неискрен ли съм, ми тежи!
О, днес пред вас съм гол съблечен...
Лишен от грим и облекло,
аз знам, че няма да съм вечен,
но казвам, както е било!
07.09.2011 г. с. Драгойново
© Христо Славов Всички права запазени