20.02.2008 г., 11:51 ч.

Предчувствие 

  Поезия » Любовна
766 0 6
 

ПРЕДЧУВСТВИЕ

 

Отвсякъде е зима,

а аз сънувам лято -

притихнала е мътната река

и споменът за студ е мъртъв.

Ледът отдавна се е спукал

и мракът на нощта

не всява мор и ужас.

Небето не е черно

и облаците  скрити

не са зад хълма сив,

а камъните стари

се мъчат да затулят

скованата снага

на своето небитие.

Земята е прекрасна

в щастливия си унес

и знойното се мъчи

копнежи приказни

да ни дари.

Лъчите да затоплят

едно мънисто-зърно

и вятър да погали

с надежда тоя знак -

на идващата обич,

накарала очите

на кацналия славей

да пеят от любов.

© Ая Цонева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??