23.04.2016 г., 19:45 ч.

Предчувствие 

  Поезия » Любовна
603 0 4

Във утрин бяла като бебешко дихание
на прага ми ще нацъфти кокиче.
Ще се зарадвам без да го откъсна.
Момче тъй среща своето момиче.


Капчуците ще свирят песни влюбени.
Тревите с вик ще раздробят асфалта.
Души, които са били изгубени
отново ще се завъртят в спиралата.


Звездите ще заспиват в рози. Сгушени.
Ухание на мед върху филийки
ще буди спомените омърлушени...
А слънцето в ключалката ще мига.


Във тази утрин, не ще има гладни гълъби,
деца пребити, бомби заблудени...
Да, новините ще са само хубави.
Защото ще си тук. Ще си до мене.

 

2006

© Росица Младенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??