Предчувствие в зелено.
Все още е студено.
На слънцето очите
надничат над върбите.
Тъжи, несподелено,
в мечтите си вглъбено,
желание прикрито
и кюлче недобито
от тайнствени залежи
и мартенски топежи.
Синигер чурулика,
врабците се стълпиха
под стряхата на завет,
подеха без да бавят
с чирикане, с подскоци,
разсънени младоци,
къпалня да си правят
и пръски да оставят,
на струйки и потоци
под шумни водоскоци.
Стремежи се долавят,
копнежи се представят,
животът да разпъпи
и пролет да настъпи.
© Светличка Всички права запазени