18.12.2007 г., 10:17 ч.

Пределно ясно 

  Поезия » Философска
792 0 14

Пределно е ясно за всеки едно,

в живота ни среща се и Зло.

Ако е сила природна, както да е.

Жалко е, когато има човешко лице.

 

Да се пребориш с него е трудно,

че то душата настървено гризе.

Бързо я опустошава, да не ти е чудно,

ако нямаш обич в твоето сърце.

 

Но тази обич трябва да е топлина,

а не изгаряща те безумна страст.

Тази обич трябва да е светлина,

а не налагане на тоята власт.

 

Приеми света такъв,  какъвто е -

несъвършен, пълен с грешки и тъга.

Знай, че променят го неща две -

вярата в доброто и любовта.

© Васил Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??