Пределно е ясно за всеки едно,
в живота ни среща се и Зло.
Ако е сила природна, както да е.
Жалко е, когато има човешко лице.
Да се пребориш с него е трудно,
че то душата настървено гризе.
Бързо я опустошава, да не ти е чудно,
ако нямаш обич в твоето сърце.
Но тази обич трябва да е топлина,
а не изгаряща те безумна страст.
Тази обич трябва да е светлина,
а не налагане на тоята власт.
Приеми света такъв, какъвто е -
несъвършен, пълен с грешки и тъга.
Знай, че променят го неща две -
вярата в доброто и любовта.
© Васил Георгиев All rights reserved.