17.09.2007 г., 20:48 ч.

Преди да се родя 

  Поезия
1169 0 27
Пръстите във скута са събрани,
устните ги решат със молитва.
Скрито във коремните й длани,
бъдещото щастие приритва.

Бременно със майчински тревоги,
младото й тяло си почива.
Клепките пропъждат мисли строги,
сънена забрава ги облива.

С трепет ме притиска под гръдта си,
с обич ме привижда пълнолетен.
Пази ме в съня на младостта си,
моя сън със нейния преплетен.

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??