Преди да сложа новото лице
и преди да изрека думите химерни,
прегърни ме силно с чистите ръце
и обещай ми да си бъдем верни.
Преди да ме разбият във камбанен звън
и преди да ме изстрелят на куршуми,
забий се в мене като трън
и излекувай ме със думи.
Преди да се изгубя във самотни нощи
и преди да пресъхна във друг,
ще помня, че обичам те още,
ала не мога да се върна тук...
© Милица Игнатова Всички права запазени