18.03.2017 г., 20:57 ч.

Предизборен пазар 

  Поезия » Хумористична, Гражданска
637 1 1

На родната политсергия –

пак шум, гълчава, олелия...

Отвред долита меден глас:

„Ела при наас! При наас! При наас!“

„Саниранияя, магистралии!“ –

премлясква ГЕРБ и стока хвали.

„Най-нисък данък за беднякаа!“ –

дере се БСП, не чака.

Наблизо АБВ зове:

„В 21-ви век – едно за двее!“

„Шекеер, петмез на вересияя!

От ДПС!“

В таз гюрултия

екзактно включва се и ДОСТ:

„Тук, буйруум, който не е прост!“

Нататък патриоти горди

реват против мигрантски орди:

„Баш българии, напред, на ноож!“

А пред доволно пълен кош

издува бузи гръмко „Воля“:

„Бензиин, лекарстваа!

Пресни, моляя!“

Накрай, раздърпан, скок-подскок,

и Реформаторският блок

подхвалва стока застояла.

И куп мънъци с „ала-бала“

пригласят в хор...

Добре позната

картинка за електората.

След общия партиен вой

прецакан пак ще си е той.

 

 

 

© Борко Бърборко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Преди време четох това стихотворение, как съм пропуснала да го оценя по достойнство! Добре, че ми попадна пак Поздрав!
Предложения
: ??:??