10.04.2009 г., 22:59 ч.

Предизборно 

  Поезия » Гражданска
706 0 1


Овчарче, прокурор, Сергей, 
сокол и следовател - нъмбър уън, 
си вързаха взаимен знаменател. 
Крадец, послушник, негласна буква, 
хитрец и в никакъв случай дупка, 
поведоха народа на покупка. 
На показ се излагат всякакви килоти 
оцапани, накапани, насрани, 
цените в рубли, долари, лири и догани, 
прескачат се на цели бали 
във сейфове, трезори, 
от бедни, мрящи пенсии, 
източени, кървящи в рани. 
Но няма жалост, щом си плужек, 
казва кака Масълце замезла -
на мъжа мезе отцепила 
от държавната маса 
с европейска баница 
тъкмо днеска. 

Така че засумти, нещастнико,
забий очи във всяко кутре, 
разбий избила злост 
и твойта кротост ще да бъде 
звездата, дето си те води...

© Венцеслав Йонков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??