6.12.2008 г., 23:37 ч.

Предколедна молитва 

  Поезия » Друга
1308 0 47

Мили Боже, дай ми вяра,

дай ми дух и светлина,

себе си да преоткрия,

страховете разруша.

 

Да съм млада, да съм здрава.

Да съм умна, да съм с чар.

Обичта да не предавам.

Силата да ми е в дар.

 

Трудностите да приемам

безрезервно, без вина.

Хората да не променям.

Изборът е свобода.

 

И към болката човешка

да подхождам със любов.

Да поправям всяка грешка,

с прошка и със благослов.

 

Себе си да заобичам,

да не бъда дух пленен. 

Научи ме да се вричам

в тебе, Боже! Вътре в мен!

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??