Ако утре деня не посрещна
и отида си аз от света
ще бъдеш ли ти безутешна;
ще оставя ли в теб празнина?
А дали ще те дразнят шегите?
Или с мъка ще мислиш за тях?
И дали ще си спомняш за дните,
когато във скута ти спах.
Ще се мразиш ли ти за кавгите;
за тогава, когато мълчахме?
Ще текат ли реки от очите,
че гордостта да надвием не успяхме.
Но предлагам ти – нека живеем,
сякаш утре живота го няма
и навярно така ще успеем
да спасим любовта ни голяма.
© Лис Ицов Всички права запазени