15.09.2019 г., 23:56 ч.

Предречена есен 

  Поезия » Пейзажна
537 3 6

 

Предречена есен (или леко несвързано,  меланхолично, есенно-неделно пелтечене)

 

 

Опашката на циганското лято

се шмугна във мазето на съседа.

Трапезата на плодове богата е,

но слънцето е късогледо.

 

Вятърко със пълни бузи,

листа по двора ми постила.

Облечена във топла блуза

аз на дивана съм се свила.

 

Пантофите на пода, стари,

по-предани са и от куче.

На лека дрямка се отдавам

Пазар в съня и шарени бърдучета…

 

С продавача някой спори,

на сергията съседна.

Мяркам силуета ти в тълпата.

Губя го и ти изчезваш.

 

Хлад прегръща ме. Настръхвам.

Шареният панаир го няма вече.

Крак влача по листата изсъхнали

към залеза и несвързано си пелтеча.

или

( че идва есен някой вчера предрече)

© Ирен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??