20.06.2021 г., 0:40 ч.

Представа за десет щастливи деца 

  Поезия
251 1 9

Ако няма детенце да тича
в моя дом, аз защо да градя?
Ако няма кого да обичам
до безкрай, за какво да творя?

Ако няма с кого да споделям
любовта и тъгата – накуп –
за какво ми е топла постеля
след добре заплатения труд?

Ако имам пари и в уюта
на дома си до болка съм сам,
но сърцето ридае нечуто,
за какво ще живея? Не знам.

Ако имам искра, за която
съм готов да преплувам света,
вечността ми ще бъде богата
като десет щастливи деца.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??