24.02.2011 г., 20:17 ч.

Предвестниче 

  Поезия » За деца
600 0 3

ПРЕДВЕСТНИЧЕ


Аз съм бялото кокиче!

Нося радост, красота!

Всеки мене ме обича,

че съм първо на света!

Аз от студ не се страхувам,

нито пък от сняг дебел.

И към слънцето пътувам

с поглед нежен, ала смел!

Бялата камбанка пее

и разнася вред вестта:

"Топъл вятър щом повее,

ще пристигне Пролетта!"

© Радко Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??