19.12.2010 г., 0:56 ч.

Прегрешение 

  Поезия » Друга
472 0 0

Накуцвайки тръгвам,

газя снега

в студена сутрин по Коледа.

До просяк смирено спирам и аз,

да искам милост от хората.

Да моля прошка и снизхождение

и може би някакво житейско спасение.

С нищо особено аз не блестя

и даже не докосвам златната среда.

Възрастова бариера ме притиска

и за нищо вече не ми стиска.

Накуцвам в живота.

Така си вървя,

защото е хрома и мойта душа.

И моля, клета, аз за извинение,

че неудачник съм си по рождение.

© Виолета Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??