21.06.2020 г., 11:12 ч.

Прехласнато 

  Поезия
958 2 4

Морето падна на колѐне,
прехласнато от синевата!
И в миг, от нея озарено,
в сърцето си я запечата!

 

И  се морето развълнува,
и развилня, и разбесня се,
и че по него тя заплува —
да я обича — не миряса!

 

Ех, ти море ощастливено,
от синевата запленено,
чрез нея — ведро, възвисено,
разхълцано и насълзено!

 

.....................................

 

Море и синева едно са! —
Че ги любов подкокороса!

 

Едно! море и синева са! —
Нали ги обич короняса?!...

© Стоян Минев Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Обич в морскосиньо »

35 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??